Search
Follow Us Online
Previous News Topics

Entries in The Sanctuary (40)

Thursday
Nov212013

Window Glass Adds Depth to the Barn

Charis Bible College's new building in Woodland Park, Colorado. (Click to enlarge)

Recent glass installation has added eye-catching dimension to CBC-Colorado's new building in Woodland Park. Much like a smile adds to the brightness of a person's face, the addition of the Barn's windows has brightened the building's exterior. The reflections of the beautiful sky and surrounding landscape at the Sanctuary add a sparkle to the building's muted and rugged earth tones.

The inside of the Barn is coming along nicely too, as stone masons and finish carpenters continue to finalize the details in the hallways, classrooms and auditorium.

Each pane of glass has been installed individually.
(Click to enlarge)
Installing the glass for the Barn's windows is a group effort. (Click to enlarge)

The team installing the windows on the south-facing side of the main auditorium. (Click to enlarge)The glass catching the reflection of Colorado's big blue sky. (Click to enlarge)

Interior stonework throughout the Barn's hallways is nearly complete. (Click to enlarge)These masons are working on the back wall of the reception area. (Click to enlarge)

Installation of the hardwood ceiling continues.
(Click to enlarge)
A finished section of the hardwood ceiling and the beautiful wooden beams. (Click to enlarge)

The Barn's power is live and the classroom lights are lit! (Click to enlarge)The lower level classroom dividers have been installed. (Click to enlarge)

A few more finishing touches and these doors will swing wide to welcome staff and students to CBC-Colorado's new home. (Click to enlarge)

See our Foundation Builders page for more information about Charis Bible College's building project at The Sanctuary in Woodland Park, Colorado.

Images provided by Jeff Nakkula, Assistant Director of CBC's School of Media.

Thursday
Nov072013

Carpet Adds Comfort to The Barn

The saw blades are still spinning at The Sanctuary as finish work continues. (Click to enlarge)

As the building project in Woodland Park continues to move toward completion, many attractive details have begun to emerge at CBC-Colorado's new campus. Most notable in this post, is that the beauty of the Barn's huge wooden beams has finally been revealed. The finish carpenters have been hard at work above the auditorium, enclosing the ductwork and finishing the ceiling with a beam-matching hardwood. Similarly, crews continue the stone and wood finish work on the Barn's exterior surfaces. With all of the rich solid textures of wood, stone and concrete defining the Barn's rugged, Rocky Mountain flavor, the simple addition of carpet has brought a welcome comfort and softness to the Barn's classrooms and offices. Soon the equipping of the building will give way to the equipping of the saints!

Carpet installation is underway throughout the building. (Click to enlarge)

The lower level office space has been warmed up with the soft touch of carpet. (Click to enlarge)

Carpet in the SSR area has been covered for protection as work continues. (Click to enlarge) Lower level classrooms have also had carpet installed and covered. (Click to enalrge)The protective covering has been removed from the beautiful interior beams. (Click to enlarge) Ash tongue and groove hardwood will be used to finish the ceiling of the Barn. (Click to enlarge)

Crews continue the exterior stone and wood trim finish work. (Click to enlarge)

Finish carpenter takes a measurement for the next piece of cedar trim for the porch. (Click to enlarge)A local coffee shop may create a special Charis blend for the new school. (Click to enlarge) This may be the space used for an on-campus coffee area. (Click to enlarge)

A view of the Barn from across CBC's new campus in Woodland Park, Colorado. (Click to enlarge)

See our Foundation Builders page for more information about Charis Bible College's building project at The Sanctuary in Woodland Park, Colorado.

Images provided by Jeff Nakkula, Assistant Director of CBC's School of Media.

Thursday
Oct312013

Floor to Ceiling Progress at the Barn

Crisp autumn air has settled in at The Sanctuary. (Click to enlarge)

As October comes to a close, construction crews at The Sanctuary have far more work completed than they have left on their to-do lists. From outdoors to inside, noticeable progress has been made since our last pictorial. Concrete continues to flow into parking lots, nearly all of the Barn's windows are in place, the maze of electrical wires and water pipes that make for modern convenience is nearly set to bring the building to life, video screens have been concealed in classrooms and ceiling tiles have been hung. Here are the most recent pictures from the Barn, heading into the final stretch of phase one at CBC's new campus.

Concrete continues to flow into parking lots and roadways The Sanctuary. (Click to enlarge) The road and parking lots on the north side of the Barn. (Click to enlarge)

The flagstone flooring will be beautiful when its completely finished. (Click to enlarge) Filling the gaps between the flagstones.
(Click to enlarge)

This team is installing automatic roll-down video screens. (Click to enlarge) Finished product... automatic roll-down video screens concealed in the ceiling. (Click to enlarge)

The restrooms are becoming more recognizable as fixtures are installed. (Click to enlarge) Sinks and countertops have been installed.
(Click to enlarge)

Plumbing central...The heart of the facility's plumbing utilities. (Click to enlarge) The electrical utility room is an intricate web of high technology. (Click to enlarge)

The majority of the Barn's windows have been installed. (Click to enlarge)