Search
Follow Us Online
Previous News Topics

Entries in The Sanctuary (40)

Thursday
Oct242013

Time-lapse Construction Update Video

Andrew's television crew has put together a fantastic time-lapse video showing the progression of the ministry's building project in Woodland Park. Some will remember the opening scenes from an earlier video, posted in May of 2010, where Andrew unveiled the plans for CBC's new campus on the hood of his Jeep. In just over four minutes you will be brought up to date and be able to see the vast amount of work that has been completed at The Sanctuary.

Thursday
Oct172013

CBC's New Rooflines and Textures

Workers rapidly covering the Barn's dynamic rooflines. (Click to enlarge)

With each passing week the progress at Charis Bible College's new campus in Woodland Park, Colorado seems to accelerate. As the individual construction crew's contributions are integrated, the new spaces become more recognizable.

Noticeable highlights in this week's update include the crispness of the newly shingled rooflines and the layered textures of the building's interior. From the rugged stone work to the freshly tiled walls in the restrooms, the colors and textures of the first building at The Sanctuary are beginning to show inviting signs of a very welcoming and distinctly Coloradan atmosphere.

The clearstory and completed roofline on the north side of the Barn. (Click to enlarge) The architectural shingles and finish trim add a crisp look to the Barn's many angles. (Click to enlarge)

Howard (right) has been working with stone for more than 40 years. (Click to enlarge)

Howard, and his partner Rolland, are responsible for the stone work in the auditorium. (Click to enlarge)

The lower level offices are ready to have ceiling tile installed. (Click to enlarge)The Student Services area is coming together nicely.
(Click to enlarge)
Construction of the main entry reception area is taking shape. (Click to enlarge)There are great colors and textures at every turn.
(Click to enlarge)
This tile worker, has made great progress in one of the restrooms. (Click to enlarge)A close up of the color and texture of the tile in the restrooms. (Click to enlarge)

Even the heavy equipment operators are changing the lines and textures at The Sanctuary. (Click to enlarge)

Visit our Foundation Builders page to find out how you can be a part of The Sanctuary project.

Photos provided by Jeff Nakkula, Assistant Director of CBC's School of Media.

Thursday
Oct102013

Interior Colors Bring Warmth to The Barn

A view of the Barn from across the pond. (Click to enlarge)

Painting and flooring crews have joined the mix at The Sanctuary, Charis Bible College's new campus in Woodland Park, Colorado. As construction progresses, the cold stark images of wall framing and raw drywall have begun to give way to a rich pallet of earthen colors as the painters have brought life to the classrooms and other newly crafted spaces. Some who have toured the site in recent weeks have commented about how beautifully the Barn's design fits in with the property's landscape. Careful attention to detail in architectural design and choices made for the interior and exterior finishes have had a great impact on the building's growing appeal.

Warm and welcoming, are just two of words that will come to mind as many of you view the images below.

Crews continue to work on the roads and parking areas. (Click to enlarge) Construction in the Barn's main auditorium continues in a web of scaffolding. (Click to enlarge)

What a great place this will be to reflect on and discuss the Word between classes. (Click to enlarge) Warming up the hallway with an earth tone color pallet. (Click to enlarge)

Lots of painting going on in the lower level second and third year classrooms. (Click to enlarge)

There will be a total of 12 colors throughout the building's interior. (Click to enlarge)The second-year classroom on the south side of the building's lowere level. (Click to enlarge)

Flooring crews have begun to lay the tile in the downstairs restrooms. (Click to enlarge)

The crew keeping the project on track to open on schedule. (Click to enlarge) Details... A sneak peek at the classroom wall plaques. (Click to enlarge)

The back or west-facing side of the Barn. (Click to enlarge)Photos provided by Jeff Nakkula, Assistant Director of CBC's School of Media.